Написати Подзвонити
Неділя, 14 березня 2021 09:21

Ремонт топливных насосов высокого давления (ТНВД) John Deere, New Holland, Case, Claas, JCB, Caterpillar, Hitachi, Daewoo, Fendt, Komatsu

Written by
Rate this item
(0 votes)

Ремонт паливних насосів високого тиску та форсунок дизельних двигунів John Deere, New Holland, Case, Claas, JCB, Caterpillar, Hitachi, Daewoo, Fendt, Komatsu, SDLG, XCMG, Massey Ferguson, CAT, Kobelco, Kawasaki, Liebherr +38(097)056-05-93

Паливна система - один з найскладніших в ремонті ділянок дизельного двигуна. У дизельних двигунах паливний насос високого тиску являє собою один з найбільш складних механізмів відповідної системи. Завдання механізму - подача під певним тиском палива в циліндри дизеля. Регулювання кількості палива, що подається відбувається автоматично. Залежно від способу уприскування насоси бувають безпосередньої дії, а також з акумуляторним уприскуванням. Також вони бувають розподільними, багатосекційними, рядними.

Незважаючи на всі переваги дизеля перед іншими типами двигунів, його економічність і екологічна перевага, високий крутний момент і потужність, дизельний двигун має одну серйозну слабке місце. Йдеться про високу чутливість механізмів паливної системи двигуна до якості палива. Те ж підтверджує статистика: більший відсоток несправностей дизеля доводиться на частку паливної системи. Найчастіше виникає необхідність ремонту ТНВД процедура ця досить дорога і вимагає високої майстерності від виконавця. Несправності ТНВД можуть стати причиною більш серйозних поломок силового агрегату, а також його повного виходу з ладу.

Ознаки несправності ТНВД дизеля

Існує кілька ключових ознак несправності паливної системи ТНВД у дизельних силових агрегатів:

 - перебої в роботі двигуна;

 - падіння його потужності;

 - поява диму.

Зупинимося докладніше на кожному з цих пунктів.

Перебої в роботі
Нерівномірне робота силового агрегату може бути пов'язана з тим, що в паливо потрапила вода. Інша ймовірна причина - підсос повітря в паливну систему. Крім того, двигун може працювати нерівномірно в результаті того, що секції насоса нерівномірно подають паливо. Нарешті, погане розпилювання палива або заїдання голки у розпилювача також може стати причиною появи такого симптому.

Зниження потужності

Якщо потужність двигуна падає, а димленія немає, найімовірніше причиною несправності є знос насоса або засмічення фільтра. Через це паливо в циліндри подається в недостатньому обсязі, що призводить до зниження потужності силового агрегату.

Димлення

Симптоми несправності ТНВД, пов'язані з появою диму, є одними з найпоширеніших. Тут важливо врахувати, що різний за кольором дим вказує на різні проблеми з паливною апаратурою.

Якщо з випускної труби з'являється білий дим, це може бути викликано наступними причинами:

 - погане розпилювання палива;

 - в паливну систему підсмоктується повітря;

 - в циліндри потрапила вода;

 - кут початку подачі палива неправильно встановлений.

Поява чорного диму вказує на те, що регулювання паливного насоса порушена, є недолік повітря, кут початку подачі палива є малим. Якщо, навпаки, кут початку подачі палива є великим, у верхній частині блоку з'являється різкий стук. Ще одна ознака несправності - різка зміна числа обертів двигуна. Воно може бути викликано порушеною роботою регулятора або тим, що плунжер паливного насоса заїдає в положенні максимальної подачі палива.

Основні несправності механічного насоса низького тиску
 - Лопається основна (центральна) пружина. Як це впливає на роботу автомобіля? При роботі автомобіля на низьких оборотах распредвал тисне, і насос потихеньку починає качати паливо, але, при збільшенні оборотів шток насоса не встигає повертатися у вихідне положення і насос перестає качати. На виході маємо, що машина начебто працює, але при русі паливо не надходить і машина просто перестає їхати, зупиняється. Визначити цю несправність можна по характерному дзвінким звуку усередині насоса, якщо його потрясти.

 - Ослаблення пружин клапанів. У будь-якого насоса низького тиску всередині є невеликі пластикові клапани, які притискаються тонкими маленькими пружинками. З огляду на ослаблення цих пружин клапани перестають тримати, внаслідок цього наш насос починає погано працювати. Для визначення даної несправності необхідно на вхід насоса (місце, звідки всмоктує насос) налити паливо, до краю. Після цього ми починаємо натискати на шток насоса. При натисканні з'являються бульбашки повітря, після чого, відпускаючи шток паливо всмоктується. У справному насосі, бульбашок бути не повинно.

 - Течія палива. Ще однією несправністю може бути текти палива через шток насоса. На жаль, визначити це можна тільки візуальним оглядом самого насоса.

 - Бруд усередині насоса. Незважаючи на те, що в автомобілі стоїть безліч фільтрів, в тому числі і паливний, ще однією причиною поломки насоса низького тиску може стати звичайна бруд, яка накопичується всередині нього. Найчастіше через поганий палива. Усунення цієї несправності вирішується простою прочищенням насоса.

 - Погане єксплуатація. На деяких типах насосів, особливо американських, є так звані керамічні шийки, які з огляду на механічних пошкоджень просто напросто обламуються. Дане пошкодження не підлягає ремонту, єдиним рішенням є повна заміна насоса.

 - Знос сідла. Крім уже розглянутих нами клапанів в насосі є спеціальні ущільнювачі, або ж сідла. Через бруду в паливі, дані сідла дуже сильно зношуються, що призводить до втрати герметичності. Вирішення цієї проблеми це заміна ущільнювача, або покупка нового насоса.

Варто відзначити, що далеко не завжди поломки даного агрегату пов'язані саме з цим. Але в будь-якому випадку основними способами захисту насоса від поломок є своєчасне технічне обслуговування, використання якісного палива і дбайливе поводження з автомобілем.

 

Несправності електричного насоса високого тиску ТНВД
Цей різновид насосів застосовується практично на всіх сучасних автомобілях, так як використовувати механічний насос, недоцільно, а часом і просто неможливо. Найпростіша різновид являє собою сам насосний механізм, паливний фільтр, датчик витрати, електричний мотор, топлівозаборнік.

Всі ці елементи зібрані в єдиному корпусі і несправність одного з них позначається на роботі всього насоса. Основною причиною поломки даного типу насосів є поломка крильчатки, яка розташована всередині насоса. Через поломку лопаток даного пристрою робота насоса стає неможливою.

На жаль, починають при такій поломці крильчатку не можна, єдиний вихід це заміна самого насоса. Як і у випадку з механічним насосом причиною поломки може бути бруд в паливі, яка з часом забиває паливний фільтр, тим самим частково перекриваючи подачу палива. З огляду на, що наш насос електричний, поломка може полягати в проводці.

Згодом дроти окислюються, і контакт між ними стає гірше. В результаті цього реле насоса не може повноцінно функціонувати. Вирішенням цієї проблеми є найпростіша зачистка дротів. Мабуть, найскладнішою в визначенні причиною поломки є перегрів насоса.

Це відбувається, коли в баку залишається мало палива, що призводить до поганого охолодження і недостатньому мастилі насоса. Мала кількість мастила в насосі призводить до збільшення тертя між деталями, в результаті чого термін їх служби скорочується.

Для того щоб самостійно визначити несправність, необхідно своєчасно проводити технічний огляд всіх агрегатів машини. Робити це бажано в спеціальних сервісах, так як новачкові самостійно провести діагностику паливної системи складно.

Та й досвідчений водій не завжди зможе зробити це. І найчастіше проблеми вилазять в ході експлуатації машини. Основні ознаки це: підвищення тону звуку двигуна, проблеми безпосередньо з запуском двигуна і втрата потужності двигуна в цілому.

Причини виникнення несправностей паливних насосів ТНВД John Deere, New Holland, Case, Claas, JCB, Caterpillar, Hitachi, Daewoo, Fendt, Komatsu, SDLG, XCMG, Massey Ferguson, CAT, Kobelco, Kawasaki, Liebherr
 - Знос деталей є головною причини несправності насоса;

 - Порушення подачі палива;

 - Неякісне пальне;

 - Попадання води в паливну систему;

 - Попадання мікрочастинок пилу в пальне, а потім в паливну систему.

Все причин, що спонукали можуть викликати серйозні неполадки в паливній апаратурі і привести до необхідності ремонту.

Для попередження виникнення несправностей в паливній системі слід проходити регулярний технічний огляд і діагностику роботи ТНВД. Іноді потрібно позапланове втручання фахівця, так як в роботі автомобіля відчуваються такі неполадки:

 - збільшилась витрата палива;

 - помітний витік пального;

 - пропадає подача палива від ТНВД до форсунки;

 - з'являються сторонні шуми при роботі ТНВД;

 - помітна підвищена димність з глушника;

 - робота двигуна характеризується нерівномірністю, нерівністю;

 - ускладнений запуск двигуна;

 - спостерігається ненормальна поведінка мотора при натисненні педалі газу.

При виникненні перерахованих вище несправностей потрібно діагностика ТНВД, заміна деталей, що вийшли з ладу. Як правило, фахівці автосервісів виробляють два види ремонту ТНВД: поточний і капітальний.

Найчастіше розбирання ТНВД супроводжує обидва варіанти ремонту насоса. Для того щоб ремонт, розбирання ТНВД принесли очікуваний, позитивний результат, рекомендується звертатися за допомогою до фахівців. Розбирання насоса самостійно може привести до самих небажаних наслідків, аж до повних заміни механізмів.

 Ремонт паливних насосів ТНВД та форсунок John Deere, New Holland, Case, Claas, JCB, Caterpillar, Hitachi, Daewoo, Fendt, Komatsu, SDLG, XCMG, Massey Ferguson, CAT, Kobelco, Kawasaki, Liebherr, Atlas, Bell, Bobcat, Bomag, Bosch, Dynapac, Yanmar, Stanadyne, Roosa Mster, Man, Daf, Iveco, Volvo, Scania, Ferrari, ABG, Terex, DW, Kubota, Perkins, Detroit, Lucas, Samsung

Вид работ

Цена

Ремонт ТНВД  та форсунок John Deere

договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок Claas

договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок Case

договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок New Holland

договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок Massey Ferguson

договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок Deutz

договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок Fendt

договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок Caterpillar

договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок Kawasaki

договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок Komatsu

договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок Liebherr

 договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок CAT

 договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок Bomag

 договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок Kobelco

 договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок Dominator

 договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок Lamborghini

 договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок Ferrari

 договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок JCB

 договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок XCMG

 договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок SDLG

 договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок DW

 договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок Bosch

 договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок Lucas

 договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок DongFeng

 договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок iseki

 договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок Kubota

 договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок Jinma

 договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок Shifeng

 договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок Samsung

 договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок Yanmar

 договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок Hitachi

 договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок Fortsсhritt

 договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок Atlas

 договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок Foton

 договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок MAN

 договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок DAF

 договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок Volvo

 договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок Scania

 договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок Iveco

 договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок Mercedes

 договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок FAW

 договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок Xingtai

 договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок Hino

 договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок Hinomoto

 договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок Andoria

 договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок Cummins

 договорная (зависит от дифектовки)

Ремонт ТНВД та форсунок Deutz

 договорная (зависит от дифектовки)

 

Ремонт ТНВД John Deere, Ремонт ТНВД Case, Ремонт ТНВД Claas, Ремонт ТНВД New Holland, Ремонт ТНВД Massey Ferguson, Ремонт ТНВД Deutz,Ремонт ТНВД Fendt, Ремонт ТНВД Caterpillar, Ремонт ТНВД Kawasaki, Ремонт ТНВД Komatsu, Ремонт ТНВД Liebherr, Ремонт ТНВД CAT, Ремонт ТНВД Bomag, Ремонт ТНВД Kobelco, Ремонт ТНВД Dominator, Ремонт ТНВД Lamborghini, Ремонт ТНВД Ferrari, Ремонт ТНВД JCB, Ремонт ТНВД XCMG, Ремонт ТНВД SDLG, Ремонт ТНВД DW, Ремонт ТНВД Bosch,Ремонт ТНВД Lucas, Ремонт ТНВД DongFeng, Ремонт ТНВД Iseki, Ремонт ТНВД Kubota, Ремонт ТНВД Jinma, Ремонт ТНВД Shifeng, Ремонт ТНВД Samsung, Ремонт ТНВД Ynmar, Ремонт ТНВД Hitachi, Ремонт ТНВД Fortsсhritt, Ремонт ТНВД Atlas, Ремонт ТНВД Foton, Ремонт ТНВД MAN,Ремонт ТНВД DAF, Ремонт ТНВД Scania, Ремонт ТНВД Iveco, Ремонт ТНВД Volvo, Ремонт ТНВД Mercedes, Ремонт ТНВД Faw, Ремонт ТНВД Hino, Ремонт ТНВД Xingtai, Ремонт ТНВД Hinomoto, Ремонт ТНВД Hytec, Ремонт ТНВД Same Laser, Ремонт ТНВД Andoria, Ремонт ТНВД Cummins, Ремонт ТНВД Deutz, Ремонт ТНВД Jelcz, Ремонт ТНВД McCormick, Ремонт ТНВД Mielec Diesel, Ремонт ТНВД Steyr,Ремонт ТНВД Tatra, Ремонт ТНВД Zetor, Ремонт ТНВД Liaz, Ремонт ТНВД Wola-h,Ремонт ТНВД Weichai

Компанія Гідро Україна виробляє постачання гідравліки вітчизняного та імпортного виробництва, а також виконує ремонт та відновлення запчастин для гідросистем тракторів, комбайнів, сільськогосподарських, лісових, дорожньо-будівельних та інших мобільних машин

КОНТАКТИ

______________

Ремонт імпортної гідравліки по всій Україні: Київ, Харків, Івано-Франківськ, Маріуполь, Бердянськ, Вінниця, Львів, Миколаїв, Запоріжжя, Полтава, Донецьк, Житомир, Дніпропетровськ, Оріхів, Чернігів, Херсон, Черкаси, Суми, Тернопіль, Чернівці, Рівне , Хмельницький, Луцьк, Краматорськ, Бориспіль, Ужгород, Бахмач, Ізмаїл, Одеса, Біла Церква, Кам'янка, Калуш, Волноваха, Бердичів, Олександрія, Білгород-Дністровський, Бровари, Чугуїв, Борщагівка, Вознесенськ, Чорноморськ, Дніпро, Кам'янське, Костянтинів Конотоп, Нікополь, Макіївка, Кременчук, Покровськ, Прилуки, Моршин, Обухів, Нова Каховка, Курахове, Первомайськ, Коростень, Прилуки, Сміла, Яремче, Ізяслав, Городок, Гайсин, Дрогобич.

2023 © Гідро Україна. Всі права захищені.